Chilisås med cayenne

En lite starkare chilisås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 chilifrukter (jag använde cayenne)
  • 1 röd lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple
  • 1 bit färsk ingefära, ca 1 msk
  • 1 dl vatten
  • ¼ dl 24% ättika
  • ½ dl farinsocker
  • ½ msk salt
  • 1 tsk senapsfrön

Gör så här

  1. Hacka lök, chili, äpple och ingefära och lägg ner i en tjockbottnad kastrull tillsammans med lite olja och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt grovt hackade tomater och låt tomatröran koka ihop några minuter. Tillsätt vatten, ättika, socker och kryddor och låt alltsammans koka på medelvärme i 1 timme, rör någon gång då och då så att tomatröran inte fastnar eller bränner. Drag kastrullen av plattan och mixa såsen slät med matberedare eller stavmixer. Häll upp på den rykande varma såsen på väl rengjorda burkar och förslut omgående. Låt såsen mogna i 1-2 veckor innan du tillreder något av den. Denna sats ger ca 7 dl färdig chilisås som är lagringsbar i 4 månader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…