Chocolate cream pie

Makalöst god paj med härlig chokladfyllning som passar fint ihop med den fluffiga grädden och den knapriga bottnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g Ballerina kladdkaka-kex
  • 35 g smör
  • Chokladfyllning:
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 2 äggulor
  • 3½ dl mjölk
  • 15 g smör
  • 1 tsk flytande vaniljextrakt eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • Kakao
  • 50 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryt kakorna (med fyllning i) i mindre bitar och mixa dem till fina smulor i en mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt det svalna.
  3. Fyllning:
  4. Hacka chokladen. Vispa socker, maizena och salt i en kastrull. Vispa ihop äggulor och mjölk i en skål och rör ner det i kastrullen med sockerblandningen. Värm på medelvärme under omrörning (gärna med en ballongvisp) tills smeten tjocknar. Den ska bli ungefär som bearnaisesås i konsistensen. Se till att röra hela tiden, och låt inte krämen koka, så slipper du äggbitar i smeten. Detta kan ta 10-15 minuter.
  5. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad, smör och vanilj och rör tills smeten är slät. Låt fyllningen svalna i 40-50 minuter i rumstemperatur. Rör om då och då. Häll fyllningen i pajskalet och ställ in det i kylen i minst 6 timmar eller över natten, lätt övertäckt.
  6. Vispa grädden och bred ut den över chokladsmeten strax innan servering. Pudra med kakao och riv mjölkchoklad över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…