Choklad- och apelsintarteletter

Choklad och apelsin i en härlig kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ msk socker
  • 2 msk kakao
  • 50 g smör
  • ½ äggula
  • Chokladkräm:
  • 125 g mörk choklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Garnering:
  • Apelsinskivor
  • Ev färska hallon

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker, kakao och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i tartelettformar och nagga med gaffel.
  3. Låt vila i kylen i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Fyll formarna med bönor eller ris och grädda skalen i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
  6. Bryt chokladen i bitar. Låt grädde och smör koka upp i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Låt den smälta. Låt fyllningen svalna.
  7. Fördela fyllningen i tartelettskalen. Ställ kallt till servering.
  8. Garnera med apelsinskivor och eventuellt färska hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…