Choklad och fikon med marängtopp

Enkel och festlig dessert som är lätt att variera med andra frukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g Kesella
  • 2 dl mild yoghurt
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 6 färska fikon
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Blanda Kesella, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex.
  3. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg.
  4. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…