Choklad- och kokosstubbe

Rulltårtor är festliga och enkla att baka. Denna innehåller krämig chokladkräm inlindad i en saftig kokos- och chokladrulle.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • ½ dl vatten
  • 1 dl riven kokos
  • Chokladsmörkräm:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Garnering:
  • Florsocker
  • 20 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det ihop med vattnet i äggsmeten. Vänd till sist ner kokos i smeten. Bred ut smeten jämnt på en plåt med ett bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper, dra av papperet och låt bottnen kallna under en bakduk.
  3. Chokladsmörkräm:
  4. Blanda ihop smör och äggulor med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
  5. Bred ut krämen jämnt på bottnen. Rulla ihop bottnen från långsidan till en rulle. Förvara rullen i kylen inlindad i ett bakplåtspapper med skarven nedåt.
  6. Pudra florsocker på rullen och ringla smält choklad över den vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…