Choklad- och kokostarte

Små kakor med lite knastrig botten och krämig chokladtryffel. Lite flingsalt på toppen ger en fin smakbrytning mot chokladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 dl kokosflingor
  • Tryffelfyllning:
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • ½-1 msk flingsalt
  • Garnering:
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör kexen i en mixer till smulor. Häll i det smälta smöret. Kör i 30 sekunder till. Blanda med kokosflingor. tryck ut degen i små veckade formar, ca 6 cm i diameter upptill.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills degen stelnat och fått fin färg.
  4. Värm grädden i en kastrull. Tillsätt smöret och låt det smälta. Bryt chokladen i bitar och rör till en jämn smet. Låt svalna.
  5. Strö lite salt på botten av varje form. Häll på fyllningen. Ställ i kylen över natten.
  6. Servera med lite flingsalt på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…