Choklad- och lingonkladdkaka

Lingon tillför extra saftighet och lite syrlighet till denna chokladiga kladdkaka! Syrlig créme fraiche är ett gott serveringsalternativ till grädde. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl färska lingon
  • ½ dl socker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet, minst 70% kakaohalt
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 krm salt
  • 1½-2 dl glutenfri mjölmix, 90-100 g
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Créme fraiche eller vispad grädde
  • Lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda lingonen med socker. Mosa lätt med en gaffel så att sockret smälter. Kläm fast ett bakplåtspapper en smord form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Smörj också papperet.
  3. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i mindre bitar och lägg dem i smöret, rör om tills de smält. Vispa ihop ägg, socker och salt. Tillsätt chokladblandningen och rör om. Sikta ner mjölmix och vaniljsocker i smeten. Häll i lingonen och rör om.
  4. Häll smeten i formen och släta till. Grädda i ugnens mitt i 25-30 minuter. Ta ut och låt kakan svalna på ett galler. Låt den kallna helt i kylen.
  5. Vid servering:
  6. Spritsa eller klicka ut gräddtoppar eller créme fraiche längs kanten på kakan och dekorera med färska lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…