Chokladbollskaka

Gör något annat med chokladbollssmeten än bollar. Här blir den till en god kaka med chokladglasyr. Enkelt och barnsligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 2½ dl socker
  • 8 dl havregryn
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 3-4 msk starkt kaffe
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl kokosflingor eller strössel

Gör så här

  1. Kaka:
  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka av om du vill ha mer av t ex kaffe eller kakao. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Jämna ut den så gott som det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
  3. Glasyr:
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad.
  5. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingor eller strössel. Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…