Chokladcheesecake

Underbart god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 1 pkt ( 185 g) Bondkakor eller Digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad + 1 msk kokande vatten
  • (eller 1 msk gelatinpulver och 1/2 dl vatten)
  • 250 g block Choklad
  • 200 g Philadelfiaost
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk Vanillinsocker
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm.
  2. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker och gulor med färskosten.
  3. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen.
  4. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad. Eller garnera med ett choklad mönster
  5. Tips!
  6. Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).

Kommentarer

Tack för denna underbara cheesecaken!
Jättegod!! Ska även testa att utesluta gelatinet och frysa den istället nästa gång. Rekommenderas varmt!
Tack vilken god cheesecake gjorde den till midsommar . jag ger den 5 poäng.
Det bästa jag ätit på länge, alla på jobbet tyckte att den var suverän!!! Jag hade dock choclate chip cookies i bottnen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…