Chokladdoppade kokostoppar med apelsinsmak

Kokos, apelsin och mörk choklad. Resultatet smakar ljuvligt. Gör dubbel sats direkt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 stor apelsin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • ½ dl mörka chokladknappar (Odense)
  • 1 påse kokosflingor, 200 g
  • Garnering:
  • 100 g mörk apelsinchoklad, 70%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält 50 g smör och låt det svalna. Skölj apelsinen och riv av det yttersta skalet. Blanda smöret med socker, ägg, äggvita, apelsinskal, chokladknappar och kokosflingor. Låt stå ca 15 minuter för att svälla.
  3. Klicka ut och forma toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält försiktigt i mikro. Doppa undersidan av topparna i chokladen. Ställ på bakplåtspapper för att stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…