Chokladfondant med lakrits

Kladdkaka i muffinsformat med en spännande och mild smak av lakrits. Servera fondanterna ljumma och nygräddade så är de härligt kladdiga inuti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad, 70%
  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 4 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g mjuk lakritskola
  • Servering:
  • Crème fraiche eller grädde
  • Färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer ca 2 dl.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
  3. Rör ihop äggulor, ägg och socker förhand utan att slå in luft.
  4. Sikta ner mjölet i äggvispet. Hacka lakritskolan ganska fint och rör ner i smeten. Blanda äggvispet och chokladsmeten.
  5. Fördela smeten i muffinsplåten och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt vila några minuter innan fondanten tas ur formen.
  6. Servera fondanterna med créme frache eller grädde och färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept