Chokladkaka med bär

En snabbgjord kaka som inte kräver ugn. Ser underbar ut och är något alldeles speciellt för chokladälskare. Kakan kan göras dagen före.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 150 g italienska mandelskorpor
  • ½ dl hallonsylt
  • Ca 100 g blandade bär och frukter

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från plattan.
  2. Lägg chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
  3. Klä en avlång brödform ca 1 liter med bakplåtspapper. Krossa skorporna lite lätt och lägg 1/3 i botten på formen. Droppa 1/3 av hallonsylten över skorporna och häll 1/3 av chokladsmeten över.
  4. Upprepa detta med skorpor, hallonsylt och chokladsmet två gånger. Avsluta med chokladsmet.
  5. Täck och dekorera kakan med sköljda torra bär och frukter. Sätt in i kylen i minst 6 timmar. Skär upp med en vass kniv och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…