Chokladkaka med glasyr och pistaschnötter

Fluffig chokladkaka med ljuvlig chokladglasyr och pistaschnötter. Choklad och pistasch är en väldigt god kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 130 g ljus choklad
  • 80 g pistaschnötter, skalade och osaltade
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2½ dl mjölk
  • Chokladglasyr:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2½ msk honung
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • Garnering:
  • 80 g pistaschnötter, osaltade och grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper som är lika stor som formens botten, 22 cm i diameter. Lägg rundeln i formen. Smöra och mjöla kanterna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och choklad över vattenbad. Rör om tills det har smält helt. Hacka nötterna i mindre bitar. Rör ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och de hackade nötterna i äggsmeten.
  3. Rör ner mjölblandningen och chokladblandningen i äggsmeten. Blanda ihop allt och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt den svalna lite innan du tar bort smörpapperet och låt den sedan svalna helt.
  4. Finhacka chokladen till glasyren och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Tillsätt choklad och smör och rör om tills blandningen har smält och blivit slät.
  5. Lägg kakan på ett fat. Häll glasyren på kakan och fördela den jämnt med en spatel. Dekorera kakan med grovhackade pistaschnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…