Chokladkräm med exotisk frukt

Fräsch avrundning med len chokladkräm och god frukt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 225 g mörk choklad av hög kvalitet
  • 2 stora äggulor
  • 20 g rumsvarmt smör
  • Fruktsallad:
  • 1 liten melon
  • 16 physalisbär
  • 2 passionsfrukter
  • Garnering:
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Hetta upp grädden i en kastrull tills det sjuder. Ta kastrullen från plattan och bryt ner chokladen, rör tills den smälter. Vänd ner äggulorna och vispa kraftigt så att de blandar sig ordentligt med grädden. Låt vila i ett par minuter och vispa därefter ner smöret. Häll upp krämen i små skålar eller glas och ställ i kylen i ca 45 minuter.
  2. Skala, kärna ur och tärna eller gör kulor av melonen. Ansa physalisen. Klyfta passionsfrukterna. Fördela frukt och bär på chokladkrämen. Garnera med citronmeliss och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…