Chokladmaräng med blodapelsinkompott och vaniljglass

Sprött, syrligt och sött. Spröd chokladmaräng möter frisk, Camparispetsad apelsinkompott. Servera med vaniljglass och chokladsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 msk färdig chokladsås
  • Blodapelsinkompott:
  • 3-4 blodapelsiner
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1½-2 msk Campari
  • Servering:
  • Vaniljglass
  • Chokladsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank, fast smet. Ta marängsmeten från värmen och vispa tills den är sval och tjock. Ringla chokladsåsen i marängsmeten. Blanda runt ett varv med en slickepott. Spritsa ca 50 maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Lägg dem på galler och låt torka.
  3. Blodapelsinkompott:
  4. Skölj blodapelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 apelsiner. Skala och skär alla apelsiner i hinnfria filéer över en skål för att ta tillvara saften, mät till ca 1 dl pressad saft. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda apelsinskal, pressad saft, socker, vatten, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Koka ihop tills ca 1 dl återstår. Blanda ner apelsinfiléer och Campari. Låt kallna.
  5. Servera apelsinkompotten och maränger till vaniljglass. Ringla chokladsås över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…