Chokladmoussetårta

Choklad och mandelbotten med en härlig mousse av mörk choklad. Inget vanligt socker eller vetemjöl är det i detta recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mandelspån
  • 70 g mörk choklad 60-70%
  • 2 msk vatten
  • 40 g mjukt smör
  • Fyllning:
  • 200 g mörk choklad, 60-70%
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 4 äggvitor

Gör så här

  1. Fodra en pajform med löstagbar botten med smörpapper eller plastfolie.
  2. Koka upp vattnet till tårtbottnen. Drag kastrullen från plattan och rör ned chokladen (70g) och rör tills det smält.
  3. Kör mandelspånen till mjöl i en matberedare. Tillsätt smöret. Rör sist ned den smälta chokladen. Fördela mandelröran i botten på pajformen och låt den stelna 1 timme i frysen.
  4. Vispa de fyra äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp den andra mängden vatten och smält chokladen till fyllningen på samma sätt som tidigare.
  5. Rör sedan ned en äggula i taget, under omrörning. Vänd till sist ner äggvitorna och fyll pajformen med chokladmoussen. Förvara i frysen fram till servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…