Chokladrulltårta med granatäpple

En frisk kaka som dessutom är bra när man har glutenintoleranta fikagäster.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 300 g turkisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • Kärnor från 1 granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
  3. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet.
  4. Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt på den nygräddade bottnen och stjälp upp att kallna på bakplåtspapper.
  5. Blanda yoghurten med florsockret.
  6. Dra bort bakpapperet från kakbottnen. Bred över yoghurten och strö över granatäppelkärnorna. Rulla samman med hjälp av bakpapperet.
  7. Skär upp i generösa "bakelsebitar" och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…