Chokladrutor med mockatopp

Förföriska chokladrutor med en krämig topp av mocka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Topping:
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk snabbkaffe
  • 1 msk varmt vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i bitar över vattenbad eller i mikron. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält choklad, mjöl och vaniljextrakt i äggvispet och blanda väl.
  3. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
  4. Blanda snabbkaffet med varmt vatten tills det löst sig. Vispa eller rör det rumsvarma smöret poröst med florsocker. Tillsätt kaffet och rör tills det blandats helt i krämen.
  5. Häll mockakrämen i en sprits och spritsa en topp på varje chokladkaka. Det går också bra att klicka eller breda ut mockakrämen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…