Chokladtårta med tryffel

Chokladkaka med den raffinerade smakkombinationen choklad och pinjekärnor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1/2 dl rostade pinjekärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  3. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.

Kommentarer

Helt fantastiskt god! Hela tjocka släkten ville ha receptet efter kalaset. Vi åt den som efterrätt med grädde till! Mums!
Mycket god kaka. Mäktig så det räcker med en liten bit.
Gjorde denna till ett kalas att ha till kaffet. Underbar! Blev väldigt uppskattad. Jättegod och väldigt chokladig!
Så enkel att göra, och alltid en succé. Går utmärkt att frysa om man mot förmodan skulle få något över!
Underbar chokaldkaka.Skär tunna bitar mycket mäktig.
PROVA , NI BLIR INTE BESVIKNA.
Den här gör jag ofta, den är helt underbar. Brukar stö över lite hallon och blåbär istället för nötterna. Och jag tar hälften Marabou mjölkchoklad och hälften 70% mörk choklad i tryffeln.

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!