Chokladtårta med yoghurtgrädde och bär

En fantastisk fyllig och kladdig chokladtårta toppad med sötsyrlig yoghurtgrädde. Dekorera med körsbär, jordgubbar, smultron eller välj de bär som är mogna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad 70%
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl matyoghurt
  • Garnering:
  • Körsbär, jordgubbar och smultron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
  3. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller mikro.
  4. Låt den svalna lite.
  5. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
  7. Rör ner chokladen, vänd försiktigt ihop till en smet.
  8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Kakan kan gärna vara lite kladdig. Låt kallna.
  9. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt tillsammans med florsocker. Vänd ner yoghurten och bred toppingen över kakan.
  10. Dekorera med bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…