Chokladtartelette med chokladganche, chokladmousse och hallonpulver

Ett ljuvligt bakverk för alla chokladälskare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladbotten:
  • 1 dl fullkornsmjöl
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ dl florsocker
  • 60 g rumsvarmt smör, t e x mjölkfritt
  • Eventuellt 1 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • Salt
  • Chokladganache:
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • En nypa flingsalt
  • Chokladmousse:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2½ dl vispgrädde, t ex Alpro eller Planti
  • 1 msk florsocker
  • Dekoration:
  • Hallonpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Chokladbotten:
  3. Nyp ihop samtliga ingredienser i en bunke till en deg som nätt och jämt går ihop. Tillsätt eventuellt växtgrädde om degen känns för torr. Plasta in degen och låt den vila i minst 30 minuter i kylen.
  4. Kavla ut degen försiktigt på mjölat bakbord. Den ska bli ca 3 mm tjock. Degen kommer att vara ganska spröd så var inte rädd om den spricker, det går bra att lappa ihop degen i formarna. Du kommer dessutom att fylla formarna med ganache och mousse, så lite skavanker spelar mindre roll.
  5. Här används 4 små formar med en diameter på 8 cm. Tryck ner den kavlade degen i formarna. Ta bort överflödig deg och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Chokladganache:
  7. Smält chokladen tillsammans med grädden över ett vattenbad. Låt svalna något innan du häller den över chokladbottnarna. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Strössla sedan över en nypa salt.
  8. Chokladmousse:
  9. Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Låt blandningen svalna helt i kylen och vispa den sedan till en fluffig mousse. Söta med florsocker.
  10. Häll upp i en spritspåse och spritsa sedan moussen över tarteletterna. Låt stå i kylen i 30 minuter och pudra eventuellt över hallonpulver precis före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…