Chokladterrine med chili- och ananassalsa

Chokladigt, sött och hett. Supergoda smakkombinationer som går hand i hand!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladterrine:
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl kakao
  • Salsa:
  • 1 ananas
  • ½ chilifrukt, röd peppar
  • 2 msk vatten
  • 2 msk råsocker
  • ½ kruka basilika

Gör så här

  1. Chokladterrine:
  2. Vispa grädden löst och låt stå framme. Vispa upp äggulorna med sockret till en slät smet. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret med honungen. Rör ner chokladen, låt den smälta och rör slätt. Rör i kakaon och rör slätt.
  3. Vänd ner de vispade äggulorna i chokladen och därefter grädden, lite i taget. Klä en avlång bakform, ca 10x25 cm med plastfolie. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp ca 1 dygn.
  4. Salsa:
  5. Skala ananasen, dela och skär bort den träiga mittdelen. Skär i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Koka upp vattnet med sockret och chilin. Vänd ner ananasen och låt stå i några minuter eller över natten. Strimla basilikan och vänd ner vid servering.
  6. Servera terrinen med salsan och dekorera gärna med lite basilika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…