Chokladtryffeltårta

Ljuvlig och lättbakad chokladtårta med italienska mandelskorpor och flingsalt. Tårtan bakas inte i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
  • 15 italienska mandelskorpor
  • 1 dl kesella kvarg
  • 1 dl mandel, rostad och halverad
  • Flingsalt
  • Servering:
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i den heta grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
  2. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
  3. Ta tårtan ur formen och strö över lite flingsalt. Servera med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…