Chokomoko med salt och mandel

Crunchiga, smörrostade mandlar och flingsalt som är en skön brytning mot den söta kolasmaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g
  • 1 msk honung
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Hacka mandlarna grovt och stek dem gyllene i smöret. Strö över salt och rör om. Värm den kondenserade mjölken med honungen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen fint och rör ner den i den varma mjölken tillsammans med vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält. Blanda i hälften av den salta mandeln.
  2. Häll upp smeten i en limpform, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av den hackade mandeln. Låt chokladsmeten stelna och skär den sedan i fyrkantiga bitar. Förvara bitarna i en burk med lock med smörpapper mellan bitarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…