Chutney med fikon & granatäpple

Gott tillbehör till fetaost och chévre

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stort granatäpple, eller två små
  • 2 färska eller torkade fikon
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2½ dl syltsocker

Gör så här

  1. Skär bort en tunn skiva i toppen av granatäpplet. Skär genom skaler på 3-4 ställen med en vass kniv. Bänd upp äpplet och peta ur kärnorna. lägg dem i en kastrull.
  2. Dela fikonen och gröp ur fruktköttet med en sked. Rör ner det i kastrullen med granatäpplet. Tillsätt balsamvinäger och syltsocker. Låt koka i ca 5 minuter under omrörning.
  3. Förvara chutneyn i rengjorda burkar eller skålar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…