Ciabattatoast med kantareller och bacon

Spröd ciabatta, en perfekt förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st ciabatta
  • 1/2 liter färska kantareller
  • 175 g bacontärningar
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp olja och smör och fräs svampen tilsammans med en pressad vitlöksklyfta och lite timjan i ca 5 minuter, häll på grädden och låt den koka upp och lägg detta sedan åt sidan i en skål.
  3. Torka ur pannan och stek baconet utan tillsatt fett på hög värme tills det blir knaprigt, låt det torka en liten stund på hushållspapper och blanda sedan med svampen. Smaka av med salt och peppar.
  4. När brödet är färdigt så halvera skivan, dela på skivorna så du har 4 små bitar.
  5. Fördela svampröran och lägg på den nyrivna osten, gratinera tills osten smält.
  6. Hoppas det smakar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…