Cianfotta

Potatisgryta med paprika och aubergine. Grytan härstammar från Italien med har blivit modifierad så att barnen skulle äta den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g aubergine
  • 2 röd paprika
  • 2 grön paprika
  • 1/2 kg tomat mogna
  • 1 kg potatis fast sort
  • 2 gul lök
  • 3 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja god
  • 1 mskfFärsk oregano hackad eller 1 tsk torkad Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Bladpersilja rikligt

Gör så här

  1. Portionsangivelsen gäller som smårätt på buffé. Ska grytan serveras som huvudrätt måste mängderna ökas. Tvätta auberginerna och skär dem i tärningar, 2-3 cm stora.
  2. Lägg dessa i en skål. Strö på salt och rör om försiktigt. Låt stå minst 30 minuter.
  3. Tvätta paprikorna, kärna ur dem och skär i bitar. Skålla, skala och kärna ur tomaterna, skär dem i bitar. Finhacka löken och vitlöken.
  4. Lägg auberginen i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Spola tärningarna hastigt i kallt vatten, låt rinna av och torka sedan i en handduk eller med hushållspapper.
  5. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta. Lägg i potatisen och bryn den runt om under omrörning. Tillsätt löken, auberginen och paprikan.
  6. Fräs under omrörning. Blanda ner vitlök och tomatbitar. Salta, peppra och krydda med oregano. Lägg på lock och sätt in grytan i ugnen i
  7. 200 grader .
  8. Låt stå i ugnen 35-40 minuter. Ingredienserna ska ha kvar en viss fasthet.
  9. Finhacka persiljan och blanda ner en kort stund innan servering.
  10. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept