Citron- och örtbakadd Kycklingrulle med rostade grönsaker och dragonsås

Bra bjudmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfileer
  • Finrivet skaö av 1 citron
  • ½ dl hackad persilja
  • Hackad färsk timjan
  • salt
  • Svartpeppar
  • Smält smör
  • ROSTADE GRÖNSAKER:
  • 3 mandelpotatisar
  • 1 röd lök
  • 1 stor morot
  • 100 g blomkål
  • 1 vitlök
  • Ruccolasallad
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • DRAGONSÅS:
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk citronsaft
  • Färska dragonblad
  • Färska persiljeblad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingfileerna
  2. Lägg ut en bit aluminiumfolie och pensla den med
  3. smält smör
  4. Gnid in kycklingfileerna med rivet citronskal
  5. och örterna
  6. Salta och peppra
  7. Lägg fileerna på varandra på folien.
  8. Rulla inop till en kompakt rulle och nyp ordentligt i ändarna
  9. Lägg dem i en ugnsfast form och baka dem i ca 20 minuter
  10. ROSTADE GRÖNSAKER
  11. Ansa och skär mandelpotatis,rödlök, morot och
  12. blomkål i lika stora bitar.
  13. Dela vitlöken på hälften
  14. Lägg grönsakena och vitlöken i en ugnsform.
  15. Salta och peppra
  16. Ringla över olivolja och blanda ihop
  17. Rosta i ugn på 175 grader i 45-50 minuter
  18. Blanda ner ruccolan innan servering
  19. DRAGONSÅS
  20. Koka upp creme fraiche, vispgrädde och smör till
  21. en simmig konsistens på medelvärme
  22. Mixa såsen i mixer eller med mixerstav tillsammans med
  23. dragon, persilja och citronsaft, tills den fått en fin grön färg
  24. Smaka av med salt och peppar
  25. SLUTMOMENT
  26. Värm tallrikar
  27. Ta bort folien och skär kycklingen i 2 delar
  28. Blanda ner ruccolan i de rostade grönsakerna
  29. Värm på såsen
  30. Lägg upp allt på tallrik och servera

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mammamodesty

Lax under täcke

Ett underbart gott alternativ till påskbordet eller varför inte dagen efter den stora påskbuffén. Dessutom snabb och enkel att göra

@agbrant

Kålpudding

Denna kålpudding görs i gryta istället för i ugnen. Så här gjorde min gammelmormor när hon levde.

@cattis08

Goda Laxen

Laxen hör påsken till tycker jag. Här en god variant som kan ätas på påsken eller närhelst man är sugen på en saftig laxrätt.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr