Citroncheesecake med chokladbotten

Oemotståndlig cheesecake med kladdig chokladbotten med mild kaffesmak som toppas med en fluffig citronkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2½ dl råsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk pulverkaffe av espressotyp
  • 50 g rostade pinjenötter
  • Glasyr:
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 msk florsocker
  • Garnering:
  • 25 g strimlad choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och kaffe. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen.
  3. Sikta ner mjölblandningen och blanda i pinjenötterna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt den kallna innan du tar den ur formen.
  4. Rör philadelphiaosten mjuk i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Vispa till en fluffig kräm med elvisp.
  5. Bred glasyren på kakan och garnera med strimlad choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…