Citroncheesecake med ingefärsbotten

Fräsch och sötsyrlig cheesecake med en touch av ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 1 tsk mald ingefära
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g philadelphiaost
  • 1½ dl lemoncurd
  • 2 dl florsocker
  • Finrivet skal och saft av 1 citron
  • Garnering:
  • Citronskivor
  • Skal av citron

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen med ingefära och blanda med smöret. Tryck ut den i en brödform eller en form med löstagbara kanter, 22 cm i diameter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden i en rynlig bunke. Tillsätt philadelphiaost, lemoncurd, florsocker och citronskal. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Smält gelatinbladen på svag värme i citronsaften i en kastrull, tillsätt försiktigt i smeten under vispning.
  4. Bred ut smeten på kexbotten. Ställ kallt att stelna i minst 5 timmar men gärna över natten. Garnera kakan med citronskivor och citronskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…