Citronkaka med ingefära

Citron och ingefära är en spännande smakkombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 11 citroner, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer 1½ liter.
  3. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ingefära, citronskal och -saft och mjölet, som blandats med bakpulvret.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.

Kommentarer

Nej det ska vara 1, blev dubbel skrivet tydligen :)
Ska det verkligen vara 11citroner? /beca

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…