Citronkryddad rabarber med mandelglass

Rabarberna blir smakrika av stjärnanisen och blir utmärkta till den lena mandelglassen och biskvierna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 125 g socker
  • 5 äggulor
  • 75 g mandelspån
  • Citronkryddad rabarber:
  • 400 g rabarber
  • 5 dl vatten
  • 200 g socker
  • Skalet av 1 citron
  • 4 stjärnanisar
  • Biskvier:
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g socker
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Rosta mandelspånen gyllene i en stekpanna.
  2. Koka upp grädde och mjölk med sockret och mandeln. Låt svalna.
  3. Tillsätt äggulorna och sjud upp under vispning.
  4. Sila och kör i glassmaskin.
  5. Citronkryddad rabarber:
  6. Skala och skär rabarbern i kuber. Koka upp vatten och socker, låt koka i 10 minuter.
  7. Tillsätt stjärnanis och citronskal, låt stå och dra något. Tillsätt rabarbern, låt sjuda upp och ställ åt sidan.
  8. Biskvier:
  9. Vispa mandelmassan med sockret, rör ner äggvitorna.
  10. Spritsa ut knappar stora som femtioöringar på smort papper och baka av i ugn på 175 grader i ca 6-8 minuter.
  11. Lägg rabarbern i sin lag i djupa tallrikar tillsammans med mandelglassen och biskvierna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…