Citronkubbar

Friska, saftiga och luftiga kubbar utan mandel. Jag älskar kubbar men är känslig mot mandel, så det kliar i halsen varje gång jag har försökt. Uppfann då detta recept som blev härliga kubbar, utan kliande hals.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche kokbar
  • 1 citron
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret på svag värme så det inte börjar fräsa.
  3. Vispa ihop smör och socker så det blir väl blandat.
  4. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften.
  5. Vispa ner ägg, crème fraiche, citronskal och 2 msk citronsaft i smöret.
  6. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt som sen vispas mer i resten.
  7. Det ska bli en mycket fast smet.
  8. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper i 20 högar med jämna mellanrum.
  9. Klickarna behöver ej jämnas till, det sköter de själva i ugnen.
  10. Sprid lite pärlsocker på varje hög.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…