Citronmarängpaj i glas

Friska, syrliga smaker möter söt maräng i vackra glas. Man kan förbereda den här desserten dagen före med botten och citronkräm. Marängen görs bäst samma dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 70 g smör
  • 150 g digestivekex
  • Citronkräm:
  • 3/4 dl färskpressad citronsaft
  • 1 dl socker
  • ½ + ½ dl vatten
  • Knappt 2 msk majsstärkelse
  • 1 äggula
  • 25 g smör
  • Marängtäcke:
  • 2 äggvitor
  • ½ dl vatten
  • 1½ dl socker

Gör så här

  1. Smält smöret, mixa kexen och smöret. Fördela smulorna i vackra portionsglas och platta till ytan med en liten sked.
  2. Koka upp citronsaft, socker och ½ dl vatten. Rör ihop majsstärkelse och äggulan med ½ dl vatten. Rör ner den varma citronblandningen i äggulan och vispa kraftigt. Häll tillbaka i kastrullen och sjud tills krämen börjar tjockna. Häll upp krämen i en bunke och tillsätt smöret, lite i taget. Rör till en jämn kräm. Sätt plastfolie på bunken och låt krämen svalna. Fördela fyllningen i glasen. Ställ glasen på en liten bricka och ställ in i kylen.
  3. Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke. Koka vatten och socker till 121 grader. När sockerlagen mäter 110 grader, börja vispa upp äggvitan. Häll i sockerlagen i en fin stråle och vispa på högsta hastighet ett par minuter. Sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
  4. Klicka på marängen på citronkrämen eller spritsa på den och bränn försiktigt med en gasolbrännare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…