Citronmarmelad

Syrlig marmelad till frukostmackan, skorpor eller varför inte en ostbricka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g citroner
  • 4 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här

  1. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor, kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull. (Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar.)
  2. Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock i 30 minuter.
  3. Häll därefter i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning i 15 minuter.
  4. Häll upp på burkar, förvaras svalt.

Kommentarer

Jag kokade den här marmeladen idag, med några små förändringar. Jag skivade citronen i tunna halvmånar istället för att låta dem gå i mixern, och så hade jag i lite vanilj. Blev bra tycker jag, en väldigt smakrik men lite bitter marmelad.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…