Citronskum med mangoslice

En dessert som philadelfiaosten är skyldig till. En anorlunda kombination som är för det moderna påskbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ + 1 dl strösocker
  • 200 g philadelphiaost naturell
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Garnering:
  • 1 burk mango konserverad
  • Mango
  • Färsk mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. 1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och ½ dl strösocker så att det blir pösigt.
  2. 2. Tillsätt philadelphiaosten, citronskal och citronsaft och rör om.
  3. 3. Vispa äggvitor och resten av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner en del av äggviteskummet och mjuka upp smeten. Vänd ner resten av äggviteskummet så att du får ett jämnt skum.
  4. 4. Lägg upp i höga dessertglas och ställ dem kallt i kylen 1 timme.
  5. 5. Skiva mangon tunt. Garnera med den samt mynta eller citronmeliss före serveringen.

Kommentarer

Inget lyckat recept, lyckades inte fa äggvitorna hart vispade hur mycket jag än försökte och deet var flytande form efter ett par timmar i kylen, synd ;c(

Liknande recept

@mrsc

Lindholms frestelse

…den här frestelsen passar så gott på alla smörgåsbord, påsk, sista april, midsommar, kräftskivan, jul…

@nennes

Legymsallad á la Nennes

Snabb och enkel att göra! Passar bra till jul, påsk och midsommar! Obs! Om man tycker att det blir för mycket, så halvera receptet.

@mrsc

Kola- och chokladpaj

Alla högtider jul, påsk osv. är perfekt för alla som gillar sötsaker. Här en super smaskig paj för alla gottegrisar…