Citronsockerkaka med glasyr, glutenfri

Citron i smeten och glasyren ger en fräsch och uppfriskande smak på kakan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör, smält
  • ½ citron, rivet skal
  • 1½ tsk fiberhusk
  • Glasyr:
  • 1½-2 dl florsocker
  • 2-4 tsk citronsaft
  • Rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjölmix, mjölk, smält smör, citronskal och fiberhusk. Blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp.
  4. Blanda florsocker och citronsaft till en glasyr och ringla den över kakan. Strö över rivet citronskal. Låt glasyren stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…