Citrontiramisu

En frisk och god variant av den klassiska Tiramisun.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g savoiardikex
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk limoncello
  • Mascarponekräm:
  • 2 dl vispgrädde + 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 500 g mascarponeost
  • Citronkräm:
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal och saft från 2 citroner
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Börja med citronkrämen:
  2. Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  3. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
  4. Vispa grädden till mascarponekrämen med 1 msk socker. Den ska vara ganska hård. Vispa äggulor och resten av sockret vitt och krämigt. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
  5. Blanda limoncello och pressad citronsaft i en skål. Doppa kexen snabbt på båda sidor (de ska inte bli genomblöta) och lägg dem i en form.
  6. Bred ett lager av citronkrämen över kexen och fortsätt med mascarponekräm. Varva därefter kex och kräm och avsluta med ett lager kräm.
  7. Låt stå i kylskåp i minst 1 timme innan servering. Ta ut tiramisun och riv över lite citronskal innan du serverar den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…