Citronyoghurtsorbet med citrussallad

Juligt gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 1,25 dl socker
  • 0,75 dl honung
  • 1 st citron , rivet skal och saft från
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st clementin
  • 1 st blodapelsin
  • 2 st apelsiner
  • 1 st grapefrukt
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Sorbet:
  2. Koka upp vattnet med sockret och honungen och låt det svalna. Pressa citronsaften i sockerlagen och tillsätt citronskalet. Rör ner matlagningsyoghurten och häll sedan över blandningen i en glassmaskin. Låt maskinen arbeta i 15-20 minuter.
  3. Häll över blandningen i en form eller en bunke och ställ in den i frysen. Tag ut sorbeten efter ca 30 minuter och låt den stå i kylen i ca 10 minuter innan servering.
  4. Citrussallad:
  5. Filéa citrusfrukterna och lägg dem i en skål. Blanda med råsockret.
  6. Servera salladen tillsammans med sorbeten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept