Classisk cheese cake

En klassisk cheesecake med fruktig, fräsch topping av granatäpple och jordgubbar. Nästan lika god som receptet chezz cake

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 st digestive
  • 75 g smör
  • FYLLNING:
  • 500 g Kesella
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • TOPPING:
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g jordgubbar
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kesella, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min. Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och granatäpple-kärnor. Servera.

Kommentarer

Tyvärr inte så god....

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…