Cocktailpaj med ädelost och basilika

Litet och gott före kräftorna

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 125 g ädelost
  • Ca 1 dl riven västerbottenost
  • 15 cocktailtomater
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • 1-2 krm salt ( Kan uteslutas,eftersom ädelosten är salt )
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl tlll en grynig blandning. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 16-18 stycken små aluminiumformar. Låt dem stå i kylen ca 30 minuter.
  2. Mosa osten,skär tomaterna i klyftor. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar. Lägg ost och tomatklyftor i formar och och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen vid 225 graders värme i 18-20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…