Coleslaw à la Anders

En mkt god Coleslaw från Kocken Anders Levén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl majsolja
  • 3 st äggulor
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl creme fraiche
  • 150 g färsk vitkål
  • 1 st fänkålshuvud
  • 2 st rostade vitlöksklyftor
  • 1 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • kummin

Gör så här

  1. Strimla vitkål och fänkål och häll över kokande vatten.
  2. Låt stå och börja under tiden med majonnäsen. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger och vispa sedan i oljan i en fin stråle (maskin kan också användas) Rosta vitlöken i ugn eller panna i lite fett tills de är gyllenbruna. Skär vitlöksklyftorna fint. Blanda majonnäsen med creame fraichen och tillsätt kål, fänkål, salt, svartpeppar och det rivna limeskalet.
  3. Kumminfröna rostas hastigt i panna, stöt dem i mortel och smula över slawen.
  4. Personligen så hoppade vi över kumminfröna,mkt gott utan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…