Cookiecake med mjölkchoklad och Non stop

Godiskaka i panna! Cookiecake är en amerikansk jättevariant av småkakorna chocolate chip cookies.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g Non stop
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • Till formen:
  • Smör
  • Kokos
  • Servering:
  • Eventuellt vispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka chokladen och Non stop grovt. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget och vispa en stund till. Blanda bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Rör ner det i smörsmeten och blanda ihop allt till en deg. Tillsätt hackad choklad och Non stop.
  3. Tryck ut smeten i en smord och bröad stekpanna, 22-24 cm i diameter, eller en springform med samma storlek. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Kakan är god att äta som den är men en klick vispad grädde eller glass till gör den extra läcker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…