Cream cheese- och chilibröd

Chilifrukter finns i oändligt många varianter. Med sin härliga hetta sätter de skjuts på det mesta, t.ex. på det här lite ovanliga brödet. En riktig smakupplevelse om man gillar chili!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grön chilifrukt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 3,5 dl mjölk
  • 125 g cream cheese , t . ex . philadelphiaost
  • 1 - 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Använd gummihandskar när du kärnar ur chilin. Den starka saften biter sig lätt fast i huden. Var även noga med att inte gnugga ögonen när du arbetar med chilin! Det svider rejält!
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker, gärna i en matberedare.
  3. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Arbeta in den finhackade chilin i degen.
  4. Smörj en ugnssäker form, ca 30x40 cm. Tryck ut degen i formen.
  5. Gör små hål i degen. Fyll dem med cream cheese. Strö över den rivna osten.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i 20 minuter. Låt brödet svalna något på galler innan det skärs i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…