Crème pâtissière

Klassisk vaniljkräm helt enkelt. Öka antalet äggulor om du vill ha tyngre/maffigare kräm (liknande effekt om du byter ut delar av mjölken mot grädde). Om du minskar på mjölet får du en mer såsig skapelse. Byt ut vaniljstången mot annan smaksättning (rom eller kaffe t.ex.).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl standardmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker (gärna finkornigt)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka upp mjölken med snittad och avskrapad vaniljstång. Vispa samtidigt äggulor och socker vitt & pösigt. Rör ner majsstärkelsen i äggvispet.
  2. Ta bort vaniljstången från mjölken.
  3. Häll långsamt den kokande mjölken ner i äggvispet samtidigt som du vispar. Häll tillbaka i kastrullen och låt blandningen komma upp emot kokpunkten igen. Vispa konstant och låt den tjockna. Rör ner smöret (har du inte vaniljstång, så skall oftast "kryddan" i först nu).
  4. Häll över i en kall skål och täck med plast. Kyl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr