Crêpes med kantarellfyllning

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 1 l färsk väl sköljd grovhackad skogssvamp
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 1/4 tsk salt
  • Gratinering:
  • riven ost

Gör så här

  1. Fräs svamp och lök i matfett. Strö över mjölet, rör om och späd med grädden. Sjud stuvningen på svag värme i minst 10 minuter. Smaka av med salt. Vispa till en smet av mjölet och 2 1/2 dl mjölk. Tillsätt sedan resten av mjölken samt ägg, salt och matfett. Värm stekpannan och grädda ca 12 tunna pannkakor.Fördela stuvningen på crêpesen och rulla eller vik ihop. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10?12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…