Crêpes med Köttfärs

Crêpes är superduperbra mat att göra när man har gjort lite för mycket pannkakor! Fyllningarna går att variera i oändlighet, fylld pannkaka till lunch och ta till jobbet då kan det var tex med kräftstjärtar, ägg och keso!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Crêpessmet:
  • 2 st ägg
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 3 msk smör
  • Fyllning:
  • 200 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till crêpessmeten och grädda tunna pannkakor i en lite mindre stekpanna.
  2. Fyllning:
  3. Fräs färsen och löken. Tillsätt övriga tomaterna, sambal, mango chutney och paprikapulver och låt det koka samman. Rör ned lätt crème fraiche för en krämigare sås
  4. Lägg ca 2-3 msk fyllning på varje pannkaka.
  5. Strö över riven ost och rulla ihop pannkakan.
  6. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept