Crêpes med stuvad svamp

Med en rejäl sallad till blir detta en bra middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk kantareller (180 g) eller motsvarande mängd annan svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 150 g rökt skinka i tunna skivor
  • Ev 1 kruka finhackad persilja
  • 2 tsk konc kantarell- eller kycklingfond
  • 1 paket stora färdigstekta pannkakor (8-10 stycken)
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Häll av kantarellerna och grovhacka dem. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Fräs svamp, lök och vitlök i smöret ett par minuter. Pudra över mjölet och blanda det väl med svampen. Tillsätt vattnet under omrörning och låt koka ihop.
  3. Tillsätt lättcrème fraichen och sjud på svag värme till en krämig och stuvningsliknande konsistens.
  4. Tärna skinkan och blanda ner den i stuvningen med persiljan. Smaka av med 2 krm peppar och konc fond.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Lägg ca 1/2 dl stuvning på varje pannkaka och vik dem till »halvmånar«. Lägg på en ugnsplåt. Strö över ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
  7. Servera med en rejäl, grovhackad tomat- och löksallad.

Kommentarer

Hej! Jag har gjort ditt recept Crêpes med stuvad svamp Och det var fantastiskt gott. Tach för ett bra recept Tine

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…