”Crunchig” camembert

Det här är en enkel version av den klassiska friterade camemberten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 rumsvarm camembert (rund, hel bit 250 g)
  • 1 skiva vitt formbröd
  • 2 msk mandelspån
  • ½-1 kruka persilja
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Till servering:
  • Hjortronsylt eller rårörda hjortron

Gör så här

  1. Kantskär brödet. Mixa det med stavmixer.
  2. Grovhacka mandelspån och finhacka persiljan. Blanda med brödet.
  3. Stek brödblandningen gyllenbrun i smör, ca 10 minuter. Tillsätt salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skär osten i 6-8 tårtbitar och vänd snittytorna i brödblandningen. Servera med hjortronen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…