Dahod basha

En libanesisk husmanskosträtt med mild och fin smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk salt (till färsen)
  • 1 tsk salt (till såsen)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk maizena
  • 1 liter vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 små morötter
  • 200 g gröna ärter
  • ev ris till servering

Gör så här

  1. 1. Finhacka löken, blanda den med nötfärsen och tillsätt övriga kryddor. Forma nötfärsen till små köttbullar. Stek dem i stekpanna eller tillaga i ugn i 250 grader tills de fått färg. Vispa ur pannan/långpannan med lite vatten.
  2. 2. Häll över skyn i en kastrull. Vispa ner stekskyn i en kastrull. Vispa ner maizena, se till att skyn blir klumpfri. Tillsätt vatten och tomatpuré.
  3. 3. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med köttbullarna och ärtorna. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter.
  4. 4. Smaka av med salt och servera med kokt ris (basmati eller jasmin) eller som meze.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…